Kenneth Algart

Kenneth Algarts 25 års statsjubilæum

Monday 06 Jul 20

Fra vedligehold af missiler og kanoner til tests af materialer i DTU Vindenergis laboratorier. Forskningstekniker Kenneth Algart kan fejre 25 års statsjubilæum d.18. juli.

Med sine 23 år i Søværnet har Kenneth Algart en lidt anden baggrund end de fleste af sine kolleger fra DTU Vindenergi. Her er han Forskningstekniker i ”Testlab” på DTU’s campus på Risø, men oprindelig blev han udlært elektromekaniker i Søværnet. ”Da jeg var ung, ville jeg gerne ud at sejle og se verden”, fortæller Kenneth Algart, så da en ven opfordrede ham til at gå i lære i Søværnet, gjorde han det. Efter læretiden fortsatte han i Søværnet som elektromekaniker og var med til at vedligeholde Søværnets skibe, bl.a. kanoner og missiler. Efter seks år som våbentekniker på land skiftede han kurs til skibselektriker og begyndte at arbejde som sådan ombord på et af flådens skibe. To år senere gik han igen i land for at arbejde for en mobil logistisk enhed, der med Kenneths ord ”rejste ud og reparerede skibe tæt på konfliktområder, dog uden at være i frontlinjen”. Efter i alt 23 års tjeneste i Søværnet fik han atter lyst til at prøve kræfter med et nyt sted. Så en dag – da han var udsendt på en mission på Cypern – søgte han nyt job og blev ansat hos virksomheden Scanbur. Her installerede han maskiner og arbejdede som værkfører.

Fra sin bopæl i Gundsømagle havde han dog tit kørt forbi Risø og nysgerrigt set på møllerækken. ”Jeg kunne godt lide ideen om grøn energi og tanken om at være med til at gøre en forskel”, fortæller Kenneth. I 2018 fik han job som Forskningstekniker på DTU Vindenergi, hvor han i dag arbejder med at teste materialer i samarbejde med forskerne i Section of Composite Materials på Institut for Vindenergi eller kunder i erhvervslivet. Han er faldet godt til: ”Jeg er blevet taget rigtig godt imod og er landet et sted med gode kolleger”, siger han og uddyber: ”Man er altid en del af holdet, og det kan jeg godt lide”. Arbejdets indhold er han også glad for: ”Det er et interessant job, jeg har, og med mulighed for at udvikle mig. For eksempel er jeg blevet bedt om at kunne tegne i et såkaldt CAD program, der er et 3D program. Det vil så kræve, at jeg kommer på kurser”, fortæller Kenneth.

På spørgsmålet om ligheder og forskelle fra Søværnet til DTU Vindenergi som arbejdsplads svarer Kenneth nøgternt, at ”DTU jo ikke er et befalingssystem! Her tales der mere frem og tilbage om tingene, og det passer til det miljø, vi er i: Forskning tager den tid forskning tager. Man kan ikke fremskynde resultater inden for forskning, for nogle processer kan ikke speedes op. Fx hvis der i en test af et materiale skal trækkes to millioner gange, så må man vente på det. Det skulle jeg lige vænne mig til”, siger Kenneth. Til sidst taler vi lidt om Kenneths liv ved siden af arbejdet. Her passer han sit hus og sin have og finder også tid til at spille badminton.

News and filters

Get updated on news that match your filter.
https://www.powerlab.dk/news/Nyhed?id=%7B28FA8753-89E0-4004-B108-CEA275BB0F86%7D
31 JULY 2021